The Lavazza Foundation

The Lavazza Foundation

32 Projecten in 20 landen en 3 continenten

The Lavazza Foundation, een non-profit organisatie opgericht in 2004, promoot en implementeert economische, sociale en ecologische duurzaamheidsprojecten om koffieproducerende gemeenschappen over de hele wereld te ondersteunen.

In de jaren sinds de oprichting heeft de non-profit Giuseppe e Pericle Lavazza Foundation 32 projecten georganiseerd in 20 landen en 3 continenten, waarvan de voordelen worden ervaren door meer dan 136.000 koffietelers. Een gezamenlijk doel van alle programma's is de ontwikkeling van duurzaam ondernemerschap, om verbetering van de levensomstandigheden van de hele gemeenschap te bewerkstelligen.

De stichting ondersteunt de autonomie van lokale gemeenschappen door de nadruk te leggen op de waarde van vrouwelijke werknemers, waarbij ook de jongere generaties betrokken worden. Het moedigt de juiste landbouwpraktijken aan om de oogstopbrengst en de koffiekwaliteit te verbeteren. Daarnaast bevordert het de introductie van technologische hulpmiddelen als middel om de effecten van klimaatverandering tegen te gaan.