Espresso Martini

Espresso Martini

De Espresso Martini is een cocktail met een dubbele kick. Een kick van de vodka en een kick van de versgezette espresso. Deze twee krachtpatsers worden harmonieus tot een geheel gesmeden door Frangelico en de suikersiroop. De bitters van de espresso worden uitgebalanceerd door het zoete van de suikersiroop en de likeur. Een goede Espresso Martini heeft een zijdezachte en luchtige textuur die precies goed werkt als tegenhanger van de donkere koffietonen. Een lekker nachtelijke koffie welke het ook goed doet na een zware maaltijd. 

Methode

Bereid een espresso (30ml) en voeg 5 gram suiker toe. Plaats 6 ijsblokjes, de gezoete espresso, 30ml vodka en 30ml Frangelico in een shaker. Schud deze vervolgens goed en giet de inhoud in een elegant Martini glas. 

Presentatie

Mix suiker en gemalen koffie en gebruik het mengsel om de rand van het glas mee te decoreren. Breek daarna een stukje Gianduiotto-chocolade af en gebruik een mes om een incisie te maken. De inkeping geeft de mogelijkheid om de chocolade op de rand van het glas te plaatsen.

 

Tip: Delizioso

Een donker gebrande espresso van Braziliaanse en Indiase Arabica bonen met een aroma van witte druiven en een vleugje gedroogd fruit, gecombineerd met zoete Indiase Arabica. Een combinatie die zorgt voor een ronde smaak met een zoete nasmaak en onderscheidende aromatische tonen.

A Modo Mio Espresso Delizioso

Shop nu