• Koffie
  • Machines
  • Condiments
  • Thee
  • Disposables
  • Reinigingsmiddelen
  • Barista Tools
  • Zakelijk

Robèrt van Beckhoven, bij Robèrt

De meesterlijke Robèrt van Beckhoven over het lekkerste vak ter wereld

Ver voordat Robèrt van Beckhoven in 2013 zijn succesvolle debuut maakte op de Nederlandse televisie, maakte hij al furore in de brood- en patisseriewereld. Je zou kunnen zeggen dat hij in de wieg is gelegd voor het bakkersvak. Robèrt leerde al vanaf jonge leeftijd het ambacht van zijn vader, nam de familiebakkerij over en won diverse internationale bakprijzen. Inmiddels draagt hij als enige in Nederland zowel de titel Meester Boulanger als Meester Patissier. Op weg naar die Meestertitels kwam Robèrt in aanraking met de beste ingrediënten ter wereld. “Als je eenmaal ’s werelds lekkerste grondstoffen geproefd hebt, wil je niet anders meer. Dat geldt ook voor de koffie van Lavazza”, aldus Van Beckhoven.

"Bakker word je niet, bakker ben je"

Toch was het geen liefde op het eerste gezicht. “Pas gaandeweg begon ik het ambacht te waarderen en leerde ik dat bakker zijn veel meer is dan alleen brood en taarten bakken. Uiteindelijk besefte ik: bakker word je niet, bakker ben je. De dynamiek, eenvoud en logica van banket zijn fascinerend. Alle recepten zijn met slechts vier ingrediënten te bakken; bloem, boter, eieren en suiker. Genoeg om alle zintuigen te prikkelen. Koffie en chocolade gebruik ik veel om nuance aan te brengen. Beide bevatten zowel zuren als bitters, twee uiterste smaken die prachtig samengaan. Je zou ons gebak met koffieroom of onze gedrageerde koffiebonen eens moeten proeven!”

Heel Holland Bakt

Tien jaar geleden werd Robèrt gevraagd om het tv-programma CupCakeCup te presenteren. Een jaar later volgde Heel Holland Bakt. “Ik heb het altijd leuk gevonden om voor het lekkerste vak ter wereld te prediken en kennis over te dragen. En waar kan dat beter dan op televisie?” Robèrt groeide uit tot het boegbeeld van de bakkerswereld en de bekendste boulanger en patissier van het land.

“Ik was er al snel over uit dat de koffie op de set van Heel Holland Bakt beter kon”, vervolgt van Beckhoven. “In eerste instantie heb ik mijn koffiemachine en Lavazza-koffie meegenomen naar de jurykamer. Al snel wist een aardig deel van de productie mijn koffiemachine te vinden.” Lachend: “Ik heb Lavazza gebeld, en komend seizoen drinken we Lavazza-koffie op set.” 

bij Robèrt

Naar aanleiding van Heel Holland Bakt kreeg Robèrt vaak de vraag van kijkers of zij zijn producten ook ergens konden kopen. Hij vertelt: “De kijkers thuis zaten watertandend naar de tv te kijken, maar konden het niet ervaren. Er was behoefte aan iets tastbaars, de mogelijkheid om te proeven. Zo begon het balletje te rollen en ontstond het idee om de winkel nieuw leven in te blazen.” Robèrts bakkerswinkel had al jaren daarvoor plaatsgemaakt voor een grotere productieruimte buiten het centrum van Oisterwijk, gericht op B2B-patisserie. “De nieuwe bakkerij moest wel compleet anders worden, ik wilde het op mijn manier doen”, vertelt hij. bij Robèrt werd al snel een feit. Opnieuw gelegen in het nostalgische Oisterwijk, Robèrts geboorteplaats en het dorp waar de vroegere bakkerij ooit stond. Dit keer streek hij neer in de sfeervolle monumentale panden van de voormalige leerfabriek.

Eersteklas grondstoffen en oorsprong

Bij een bezoek aan de bakkerij kun je via een 45 meter lange glazen wand de brood- en banketbakkers aan het werk zien. Want, zo zegt Robèrt: “We zijn trots op ons vak en laten graag zien hoe we werken!” Daarnaast kunnen mensen bij Robèrt en zijn team diverse bakcursussen volgen. En in De Kazerne, het voormalige honk van de brandweer op het terrein van de leerfabriek, worden morning coffees, high teas en lunchproeverijen geserveerd. Alles vers uit eigen bakkerij.

Hoe Robèrt en zijn team het verschil maken? “Al onze producten zijn écht zelfgemaakt, van eerlijke en hoogwaardige producten”, aldus Robèrt. “Kwaliteit, daar draait het om. Vakmanschap en eersteklas grondstoffen zijn daarbij onmisbaar. We kopen rechtstreeks bij de boeren. De noten in Italië, de sinaasappels in Corsica, de melk en room hier een eindje verderop. Ik wil weten waar iets vandaan komt om zeker te weten dat de boer een eerlijke prijs krijgt. Daar sluit Lavazza perfect op aan.” Vanuit deze gedachte heeft Robèrt in zijn horeca gekozen voor diverse koffies van Lavazza La Reserva de ¡Tierra!. De koffieboeren krijgen de prijs die zij verdienen en ontvangen de nodige ondersteuning voor een betere toekomst.

  

Foto's: Jos Elve; Raoul Hollants

Van deze koffie genieten de gasten van bij Robèrt

Lavazza Tierra Selection-1-zak.png

¡Tierra! Selection 1 zak

31,64

Lavazza Tierra Colombia-1-zak.png

¡Tierra! Colombia 1 zak

32,01

Lavazza Kafa 500g-1-zak.png

Kafa Forest Coffee 500g 1 zak

18,76

Ook Lavazza koffie serveren in uw zaak?

Wilt u meer informatie of een vrijblijvende offerte voor een koffieoplossing voor uw horecagelegenheid? Laat hieronder uw gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact op.