• LAVAZZAIn de horeca
  • Koffie
  • Machines
  • Condiments
  • Thee
  • Disposables
  • Reinigingsmiddelen
  • Barista Tools
  • Collections

Carlo Cracco, Ristorante Cracco*

Een nipje exclusiviteit met Carlo Cracco

Elke bekende chef-kok heeft zijn eigen filosofie. Die van Carlo Cracco gaat over uitdaging, onderzoek en synthese. Cracco geniet van het combineren van smaken, maar hij heeft niet de eigenzinnigheid van iemand die ze combineert voor het simpele plezier van het ervaren van het contrast. Voor Cracco gaat het niet om het benadrukken van het verschil bij het samenbrengen van smaken, maar om de nieuwe smaken die zijn ontstaan.

In Milaan heb je twee mogelijkheden om te genieten van Cracco's exclusieve keuken: Ristorante Cracco en Carlo e Camilla in Segheria. Aan het einde van een voortreffelijk gerecht in één van deze restaurants kun je als kers op de taart genieten van een perfect gezette Lavazza espresso.

Een culinaire reis naar de top

Zoals de meeste chef-koks is Cracco een wereldreiziger. Wereldervaring, observatie en kennis spelen stuk voor stuk een rol bij het creëren van een geweldige keuken. Carlo Cracco is de belichaming van deze overtuiging.

Maar hoe is zijn carrière van de grond gekomen? Om deze vraag te beantwoorden gaan we terug naar 1986. Cracco begon zijn professionele carrière bij Gualtiero Marchesi in Milaan, het eerste Italiaanse restaurant dat drie Michelin-sterren toegekend kreeg.

Sindsdien heeft hij zijn culinaire flair naar diverse steden over de hele wereld gebracht, waaronder Savona, Parijs, Florence, Brescia, Cuneo, en vervolgens terug naar Milaan, waar hij de uitnodiging van de familie Stoppani accepteerde om Ristorante Cracco-Peck te openen. Hier nam hij de rol van Executive Chef op zich.

Recepten voor Verandering

Sinds 2018 staat Cracco aan het roer van de restaurants in de Milanese Galleria, de elegante ontmoetingsplaats van de stad. Het is een chique en verfijnd etablissement waar traditie en innovatie in harmonie samenkomen in elke bereiding. Onder de klassieke gerechten die in dit restaurant worden geserveerd, kun je genieten van een gekaramelliseerde salade, gemarineerd eigeel, saffraanrisotto met beenmerg op de bakplaat en tarbot in een korst van cacao.

Dat gezegd hebbende, beperkt de wereld van Cracco zich niet tot haute cuisine. Cracco treedt ook al jaren op als ambassadeur in samenwerking met International Fund of Agricultural Development (FAD), om plattelandsgemeenschappen te helpen de klimaatverandering tegen te gaan. In 2016 nam hij deel aan de campagne 'Recepten voor Verandering' van IFAD ter ere van Wereld Milieudag. Bij deze gelegenheid ging hij naar Marokko om het publiek bewust te maken door traditionele gerechten te koken met ingrediënt die steeds lastiger te verkrijgen zijn door klimaatverandering: de Marokkaanse truffels – een belangrijk ingrediënt in veel traditionele gerechten.

Van deze koffie genieten de gasten van Carlo Cracco

Selection-1zak-web.png

¡Tierra! Selection 1 zak

31,64

Lavazza Tierra Colombia-1-zak-web.png

¡Tierra! Colombia 1 zak

32,01

Ook Lavazza koffie serveren in uw restaurant?

Wilt u meer informatie of een vrijblijvende offerte voor een koffieoplossing voor uw horecagelegenheid? Laat hieronder uw gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact op.