La Reserva de ¡Tierra! Cuba

La Reserva de ¡Tierra! Cuba

Een nieuwe duurzame koffiebeleving uit Cuba

Ontdek meer

Een verhaal over duurzaamheid in elke kop, traceerbaar en transparant

Franse kolonisten begonnen in de 18e eeuw koffie te verbouwen op dit eiland. Het gunstige klimaat en de goede landbouwpraktijken gaven de Cubaanse koffie zijn prestige, dat zich snel buiten de grenzen van het eiland verspreidde. Halverwege de vorige eeuw brak echter een fase van neergang aan. Tegenwoordig ondervindt het land problemen die verband houden met de dalende koffieproductie en slechte kwaliteitsbeheer. Deze situatie heeft nu meer dan ooit aanzienlijke gevolgen voor lokale gemeenschappen, met name door het feit dat de jongere generaties de landbouw hebben verlaten en het gebrek aan betrokkenheid van vrouwen.

Cuba – Santiago & Granma

Cuba – Santiago & Granma

Lavazza Foundation helpt boeren in het zuidoosten van Cuba die boeren de kwaliteit van hun oogst en opbrengst te verhogen.

Ontdek meer projecten
Biologisch, Duurzaam & MVO

Biologisch, Duurzaam & MVO

Het ¡Tierra! Project helpt bij het bevorderen van de ontwikkeling van biologische Cubaanse koffie en het milieu te beschermen ...

Ontdek onze aanpak
Volg het Cubaanse koffieverhaal

Volg het Cubaanse koffieverhaal

Middels blockchain-technologie kun je het koffietraject en onze inzet voor duurzaamheid volgen.

Volg koffieverhaal

De Lavazza Foundation

Koffie is leven, leven is Cuba

De Lavazza Foundation, een non-profit organisatie opgericht in 2004, promoot en implementeert economische, sociale en ecologische duurzaamheidsprojecten om koffieproducerende gemeenschappen over de hele wereld te ondersteunen. In 2018 lanceerde Lavazza een programma om de productie van duurzame kwaliteitskoffie en de levensstandaard van de boeren in Cuba te verbeteren. Zo focust dit project op de toepassing van duurzame landbouwpraktijken en het behoud van het Cubaanse bosgebied. Dit draagt bij aan verbetering van de oogst en koffiekwaliteit. Het bevordert ook de positie van vrouwen en jongeren, en zorgt op termijn voor een eerlijkere verdeling van werk en economische groei.

Meer over de Foundation

Traceerbaar en transparant

La Reserva de ¡Tierra! Cuba is een koffie die geeft om boeren, consumenten en onze planeet. Middels blockchain-technologie kun je het koffietraject en onze inzet voor duurzaamheid volgen. Een van de belangrijkste redenen waarom blockchain en supply chain management hand in hand gaan is transparantie. Elke stap in het toeleveringsproces wordt voor iedereen zichtbaar vastgelegd, waardoor een transparant en betrouwbaar proces ontstaat. Van koffieboer tot aan het kopje.

Volg het koffieverhaal
img
het project van de Lavazza Foundation

100% Koffie van Plantages ondersteund door

het project van de Lavazza Foundation

La Reserva de ¡Tierra Cuba! is een gebalanceerde espresso met een fluweelzachte body: een blend van Cubaanse gewassen Arabica en Robusta verrijkt met een 72 uur gefermenteerde Robusta. Dit zorgt voor fijne toetsen van amandelen, cacao en een zoete wijnachtige nasmaak.

Ontdek ons Duurzaamheidsbeleid

Meld je aan voor de nieuwsbrief

En je bent altijd als eerste op de hoogte van nieuwe koffieproducten, inspiratie, winacties en aanbiedingen.