Ratatouille Food & Wine

Ratatouille Food & Wine

Sterrenrestaurant

Na een intensieve verbouwing is het met een Michelin-bekroonde restaurant Ratatouille Food & Wine weer geopend. Het succesvolle restaurant aan het Spaarne in Haarlem van chef-kok Jozua Jaring is – net als Ratatouille – een mix van de Franse keuken in de realiteit van vandaag met uitstekende prijs-kwaliteitverhouding in een laagdrempelige omgeving. Michelin noemde het restaurant bij de uitreiking van hun eerste ster in 2014 een voorbeeld voor de nieuwe generatie koks en restaurants: minder stijf, minder duur en toegankelijker. Ratatouille sprankelt meer dan ooit en dat is ook te proeven aan de gerechten. 

Kafa Forest Coffee

In lijn met de constante sterrenkwaliteit die het restaurant serveert, is gekozen voor Kafa Forest Coffee. Kafa is uniek en zeer exclusief. De koffieplanten, die geheel op natuurlijke wijze en met minimale menselijke tussenkomst groeien, staan in dezelfde bossen als waar eeuwen geleden de eerste koffieplanten werden ontdekt door de Arabieren. Deze bossen staan in de regio Kaffa in het Zuidwesten van Ethiopië. Men vermoedt dat ook de naam ‘koffie’ hier zijn oorsprong vindt. De rijpe koffiebessen worden geplukt en met de hand, stuk voor stuk, gesorteerd. Deze vorm van productie is zeer exclusief en het resultaat subliem. De zintuiglijke ervaring die deze koffie karakteriseert is net zo uniek als zijn achtergrond. Het draagt de geur van de weelderige Ethiopische Kaffa bossen in zich mee. Kafa is koffie zoals koffie bedoeld is en is misschien wel de beste koffie ter wereld.

¡Tierra! Colombia

Nieuw op Ratatouille’s koffiekaart is de ¡Tierra! Colombia, die samen met de Kafa Forest Coffee het aanbod compleet maakt. De !Tierra! Colombia is zacht gebrand en rijk aan aromatische tonen van tropisch fruit, limoenschil en jasmijnbloemen. Deze duurzame koffie bestaat uit 100% duurzame Arabica bonen uit de Meta regio in Colombia. De regio waar de koffieteelt een lange tijd is onderbroken door het gewapende conflict tussen de regering en guerrillagroeperingen. Mede dankzij het ¡Tierra! project van Lavazza zijn de plantages weer in oude glorie hersteld. Beide koffies staan niet alleen op de koffiekaart, maar zijn ook regelmatig onderdeel van de gerechten.

Lavazza & Gastronomy

Lavazza en chef-koks van de internationale haute cuisine werken samen aan het promoten van koffie en bedenken nieuwe manieren om het te consumeren. Jozua Jaring, chef-eigenaar van Ratatouille Food & Wine en Lavazza-ambassadeur, is onderdeel van deze samenwerking.