img

Nieuw in assortiment: La Reserva de ¡Tierra! India

14 July 2021

Vanaf heden is het assortiment aan duurzame koffies verder uitgebreid met Lavazza ¡Tierra! India. Deze nieuwe koffie is afkomstig uit de deelstaat Karnataka: één van de meest traditionele koffiegebieden van het land. In dit gebied zijn beroemde en gerenommeerde koffieregio's als Chikmagalur, Kodagu, Coorg en Hassan gelegen.

Lavazza Foundation
Elke blend uit de ¡Tierra! range bevat koffie uit gebieden waar de Lavazza Foundation activiteiten ontplooit op het vlak van maatschappelijke verantwoordelijkheid en duurzaamheid. Zo zijn in India inmiddels meer dan 1.000 kleine koffieboeren opgeleid in duurzame landbouwontwikkeling en steunt Lavazza daarnaast de deelname van vrouwen in koffieboeren coöperaties.

Lavazza ¡Tierra! India

La Riserba de ¡Tierra! India is een unieke premium melange van verfijnde Indiase koffiesoorten, volledig geproduceerd en vervaardigd in India. Een samenstelling van gewassen arabica (80%) met single-estate gewassen robusta en de Indiase koffiespecialiteit Monsooned Malabar (20%), bekend om zijn zachte en zachte eigenschappen. Een weelderige romige espresso met een rijke en fluweelzachte body met tonen van cacao en kruiden, hints van zoethout en een wijnachtige afdronk. Langzaam, delicaat en zacht gebrand, dankzij het traditionele trommelsysteem dat de aroma's behoudt en zorgt voor een langdurige smaak. Elke Lavazza ¡Tierra! koffie is duurzaam gecertificeerd door de Rainforest Alliance. Deze Indiase koffiebonen zijn exclusief voor de horeca, en worden geleverd in een 1kg recycable verpakking.

Gold Medal Awarded
Noemenswaardig is dat de Lavazza ¡Tierra! koffies, inclusief de nieuwe ¡Tierra! India, afgelopen najaar zijn bekroond met de Gouden Medaille op de ‘International Coffee Tasting 2020’, georganiseerd door het International Institute of Coffee Tasters (IIAC).

Het IIAC is een wereldwijd netwerk van meer dan 12.000 professionals. Juryleden beoordelen koffie met de wetenschappelijke support van het CSA Italian Tasters: dé autoriteit op het gebied van smaakonderzoek in Italië. 

Gold Medal Certificaat