img

De vernieuwde Classic Collection bonen

06 June 2019

Lavazza zal vanaf heden stapsgewijs de Classic Collection gaan uitleveren. De vernieuwing van de Classics en Classic Specials gaat gepaard met een geheel nieuwe uitstraling. De smaak van de bonen is ongewijzigd gebleven en geeft dezelfde beleving zoals u gewend bent. 


Het nieuwe smaakwiel

Zelfde smaak, andere omschrijving. Dat komt omdat de centrale elementen van de koffiebeleving ‘aroma’, ‘body’ en ‘smaak’ per koffie zullen worden omschreven aan de hand van het nieuwe Lavazza wiel. Deze nieuwe smaken zijn gebaseerd op het ‘Coffee Taster’s Flavor Wheel’ van de Specialty Coffee Association (SCA), één van de meest iconische sensorische paletten in de koffie-industrie. In datzelfde Lavazza wiel worden de volheid van de body, aroma’s en smaken uitgelegd aan de hand van de samenstelling van de koffies (Arabica ft. Robusta) en de verwerking ervan: het wassen of juist drogen van de koffiebonen.


Al deze factoren die bepalend zijn voor een koffie zijn samenbracht in het nieuwe Lavazza wiel, welke per melange is uitgewerkt. Zo ontdekt u in slechts een oogopslag de samenstelling van de koffie naar keuze.